Despre contract de inchiriere a oficiului

Обсуждение общих вопросов налогообложения. Вопросы налогового права, правоприменительной практики. Предложения, идеи по совершенствованию налогового законодательства

Модераторы: AFEX, Люга, Tiana, Binaun, ionix

Re: Despre contract de inchiriere a oficiului

Сообщение Elena.alexandru » 14 сен 2011, 09:22

eu am asa caz.... si poti sigur sa fii ca se poate, numai sa mentionezi in contract despre plata chiriei si daca platiti serviciile comunale
Elena.alexandru
Практик

Благодарил (а): 22 раз.

Сообщение Райэл » 14 сен 2011, 09:41

Angela_T
Daca exista o justificare a inchirierii apartamentului, sau automobilului si totul este oformat corect prin act de achizitie a serviciului si retinerea inpozitului pe venit la sursa de plata nu vor aparea probleme.
Stiu si eu despre asemenea cazuri. Anul trecut m-am ciocnit cu o astfel de problema, insa nu in cadrul controlului ci la o consultatie. Era vorbade un apartament si logica fiscului era ca chipurile apartamentul are destinatie de spatiu locativ si respectiv nu poate fi folosit in calitate de oficiu, iar folosirea lui e o facilitate acordata de patron. In conditiile impozitului pe venit 0 nu prea eram cointeresat sa fac ceva miscari, insa la anul contractul de chirie va fi oricum incheat, totusi 10% e mai eftin ca 12%. :D
Пьяный, депрессивный и юный участник Всемирного Конгресса Бухгалтеров! А еще я дебошир, совратитель и буйнопомешанный!
Райэл
Зам. Бога по налогам

Благодарил (а): 135 раз.

Сообщение Angela_T » 14 сен 2011, 12:15

credca se bazeaza pe art.251 CC
Angela_T
Ученик

Благодарил (а): 4 раз.

Сообщение AFEX » 14 сен 2011, 12:39

este o norma generala care recunoaste relatia intre reprezentant cu sine insusi ca fiind nula RELATIV,
insa, in acest caz persoana juridica isi exercita drepturile si obligatiile prin organul sau de conducere unic ADMINISTRATORUL, care in cazul de fata nu este subiect separat (reprezentant in conditiile CC), deci daca e sa vorghesti juridic, da nu pa paniatiam, inspectoru pipaie da nu simte,
solutia, pentru a iesi din impas, este ca asociatul sa decida locatiunea in conditiile date. mai mult ca atit (prosta din conditii nu se vede daca asociatul este unic) Legea SRL prescrie incheiere contractelor dintre asociatul unic si societatea in scris, astfel Legea speciala nu interzice contractele intre societate si asociatul unic.
Caroce, da k shiava, fuga la mini in office :D
Чтобы стать умнее, нужно играть с более умным соперником.
AFEX
Зам. Бога по налогам

Благодарил (а): 106 раз.

Пред.

Вернуться в Общие налоговые вопросы