Prestarea serviiciilor de catre o persoana fizica

Обсуждение общих вопросов налогообложения. Вопросы налогового права, правоприменительной практики. Предложения, идеи по совершенствованию налогового законодательства

Модераторы: AFEX, Люга, Tiana, Binaun, ionix

Prestarea serviiciilor de catre o persoana fizica

Сообщение Janga » 25 май 2014, 22:58

Buna seara.
In prezent am finisat universitatea si sunt interesat in prestarea serviiciilor pentru diferite SRL-uri din Republica Moldova, si anume.
As dori sa creez websit-uri si sa prezestez anumite servicii in IT dar fiind ca persoana fizica deoarece inca nu sunt pregatit sa infiintez un SRL. As dori sa stiu daca am dreptul sa fac asa ceva si cum sa fac legal acest lucru .
De ce fel de contract am nevoie si care ar fi riscul meu fiind persoana fizica si care e riscul persoanei juridice
Referitor la website din cite stiu se poate efectua prin intocmirea unui act de achizitie unde SRL trebuiesa achite 10 % mai mult decit suma contractuala , si aici as vrea sa stiu daca mai este nevoie de contract sau nu ?
SI referitol la prestarea serviciilor de mentenanta ce tip de comntract as pute aintocmi pentru aceasta?
Va multumesc mult. In caz in care cineva e preadsepus sa ofere mai multe informatii si nu doriti sa scriti pe site, sau are cunostinte cum am putea forma aceste contracte anume in domeniul IT , va rog sami scriti un mesaj pe contul meu pentru a aranja o intilnire.
Va multumesc anticipat.
Janga
Новичок

Благодарил (а): 0 раз.

Re: Prestarea serviiciilor de catre o persoana fizica

Сообщение IrinaPR » 26 май 2014, 10:34

Janga
Din serviciile d-re SRL vor retine impozite ca si din salariu . In acest caz riscurile d-re = 0
Contractul care va fi intocmit prezinta alt tip de contract decit Contractul indivudal de munca, deoarece el este temporar si numai pentru anumite lucrari .
Putei gasi un model potrivit si se modificati dupa dataele si cerintele d-re si sa propuneti forma Clientului daca el nu va avea a lui ( deobicei SRL care activeaza au diferite tipuri de contracte )
Modele puteti gasi aici
http://model-contracte.com/
http://www.dejure.md/ro/docs/
Я люблю работу. Она меня зачаровывает. .... Я люблю копить её у себя: мысль о том, что с ней придётся когда-нибудь разделаться, надрывает мне душу.
Jerome K.Jerom 1889
IrinaPR
Проффи

Благодарил (а): 1512 раз.

Сообщение Janga » 26 май 2014, 10:48

Va multumesc mult pentru raspuns, dar referitor la websit-uri m pot ele fi achizitionate de catre un srl prin act de achizitie ?
Va multumesc.
Janga
Новичок

Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение IrinaPR » 26 май 2014, 17:56

Janga
Actul de achiziţie a mărfurilor este un formular tipizat care se întocmeşte de către entitate în cazul achiziţiei mărfurilor (valorilor sau bunurilor) de la persoanele fizice care nu practică activitate de întreprinzător (cetăţeni), indiferent de momentul achitării mijloacelor băneşti.
Se va retine 7% si pina la 31.03.2015 trebue sa prezentati Declaratia verde si luind in considerarie toate veniturile si scutire personale anuale sa achitati ( s-au nu ) impozitul pe venit .
Я люблю работу. Она меня зачаровывает. .... Я люблю копить её у себя: мысль о том, что с ней придётся когда-нибудь разделаться, надрывает мне душу.
Jerome K.Jerom 1889
IrinaPR
Проффи

Сообщение Luluta » 08 авг 2014, 16:14

Am si eu o intrebare. Ajutati-ma sa ma decid cum trebuie sa fac toate adaosurile la salariul unei persoane angajate temporar pentru prestarea unor servicii. Persoana vrea la mina curat 2500 lei. Ce salariu trebuie sa indic in contract- brut? :?:
Luluta
Ученик

Благодарил (а): 13 раз.

Сообщение Luluta » 08 авг 2014, 16:16

Dar daca aceasta persoana ar fi prestat servicii timp de 2 luni, cum ar fi cu scutirile si cu cele 7% sau 18 % retinere ca impozit? :roll:
Luluta
Ученик

Сообщение IrinaPR » 08 авг 2014, 16:23

Luluta
Incepeti de la intrebarea N 1 care va fi % la retinerea impozitului pe venit 7 sau 18 ? Daca angajatul mai activeaza in alte locuri si venitul lunar depaseste 2321 lei - propuneti sa fie retinut 18% , dar el trebue sa declare dorinta prin cerere personala . Daca nu doreste sa fie retinut 18 % - lasati 7% si mai ddeparte e treaba lui cu fiscul in 2015 .
Restul retinerilor este fix - 4 % si 6 %.
Jerome K.Jerom 1889
IrinaPR
Проффи

Сообщение Luluta » 08 авг 2014, 16:39

Multumesc frumos, dar cum ramine cu scutirile?
Luluta
Ученик

Сообщение IrinaPR » 08 авг 2014, 16:50

Luluta
Scutirile se acorda la locul de munca de baza !
Jerome K.Jerom 1889
IrinaPR
Проффи

Сообщение Luluta » 08 авг 2014, 17:17

Dar daca el nu este angajat nicaieri?
Luluta
Ученик

Сообщение IrinaPR » 08 авг 2014, 17:37

Luluta писал(а):cum trebuie sa fac toate adaosurile la salariul unei persoane angajate temporar pentru prestarea unor servicii. :?:

Angajarea de baza este cu carnet de munca . La prestarea serviciilor de obicei se semneaza Contract juridic - civil de prestare a serviciilor. Dar se poate de angajat persoana la locul de baza pe 2 luni si atuni el poate in baza cereri sa foloseasca scutirea personala si altele la care are dreptul , dar numai 1 luna ( conf.legislatiei scutirea se acorda din luna urmatoare angajarii ). Plus in caz de angajare cu carnet de munca trebue de calculat concediu nefolosit pentru 2 luni , de acordat si inregistrat permis de acces la locul de munca etc, etc.
Din cele lamurile alegeti modul de angare si salarizare convinabil :D
Jerome K.Jerom 1889
IrinaPR
Проффи

Вернуться в Общие налоговые вопросы