factura fiscala completata fara cod TVA pentru cumparator

Обсуждение общих вопросов налогообложения. Вопросы налогового права, правоприменительной практики. Предложения, идеи по совершенствованию налогового законодательства

Модераторы: AFEX, Люга, Tiana, Binaun, ionix

factura fiscala completata fara cod TVA pentru cumparator

Сообщение nataliamr » 30 сен 2010, 15:37

Am eliberat pe data de 16.08.2010 factura fiscala la "Apa Canal Cahul" , care a fost ridicata doar astazi, 30.09.2010. Din lipsa informatiei totale am scris factura fara a mentiona codul TVA al cumparatorului, prin urmare a aparut si problema returnarii celui de-al 2-lea exemplar si eliberarea altei facturi. Contabilul sef "Apa Canal Chisinau" nu primeste factura , cu toate ca prin art 4/1 pct. c) si art. 10 al "Instrucţiunii privind evidenţa, eliberarea, păstrarea şi utilizarea formularelor tipizate de documente primare cu regim special" eu inteleg ca se poate completarea codului TVA cu pixul (si daca este necesar si cu stampila), iar eu nu doresc sa fac corectari in Declaratia privind TVA pentru luna august care este deja prezentata la IFTS Cahul.
Spuneti-mi va rog daca eu corect am inteles articolele mentionate si cum sa procedez. Mersi anticipat!
natalitamr
nataliamr
Новичок

Благодарил (а): 0 раз.

Re: factura fiscala completata fara cod TVA pentru cumparator

Сообщение svetuta » 30 сен 2010, 15:47

nataliamr писал(а):Am eliberat pe data de 16.08.2010 factura fiscala la "Apa Canal Cahul" , care a fost ridicata doar astazi, 30.09.2010

sa inteleg ca ati perfectat FF pe 16/08, dar ati prezentat-o clientului pe 30/09?
conform CF art.117 (1) Subiectul impozabil care efectuează o livrare impozabilă pe teritoriul ţării este obligat să prezinte cumpărătorului factura fiscală pe livrarea în cauză. Prezentarea facturii fiscale se efectuează la momentul apariţiei obligaţiei fiscale, stabilit prin art.108, cu excepţia cazurilor prevăzute de prezentul cod. Factura fiscală nu se eliberează pentru livrările impozitate conform art.104 lit.a).

nataliamr писал(а):Din lipsa informatiei totale am scris factura fara a mentiona codul TVA al cumparatorului

in astfel de cazuri consultam site-ul fisc.md si depistam codul TVA al cumparatorului

nataliamr писал(а):eu inteleg ca se poate completarea codului TVA cu pixul (si daca este necesar si cu stampila)

se poate completa cu mana dar stampila nu se aplica

in locul cumparatorului eu as primi factura dar as pune data primirii pe toate exemplarele...
svetuta
Зам. Бога по налогам

Благодарил (а): 537 раз.

Re: factura fiscala completata fara cod TVA pentru cumparator

Сообщение Seva » 30 сен 2010, 16:05

nataliamr писал(а): iar eu nu doresc sa fac corectari in Declaratia privind TVA pentru luna august care este deja prezentata la IFTS Cahul.

Nu aveti de corectat nimic.
Seva
Бакалавр

Благодарил (а): 5 раз.

Вернуться в Общие налоговые вопросы