Модераторы: AFEX, Люга, Tiana, Binaun, ionix
AFEX писал(а):da, in conditiile CF al RM
oggoni писал(а):Iată aceste procente firma le poate pune la deduceri ?
oggoni писал(а):cei aici complicat ?
Asus: Aceasta este opinia mea, la general... Daca este mentionat strict pentru marfa/produsul/materia X, atunci se includ in cost.
AFEX писал(а):Asus: Aceasta este opinia mea, la general... Daca este mentionat strict pentru marfa/produsul/materia X, atunci se includ in cost.
nu pot fi de acord cu opinia pe motiv ca atit SNC cit si CF al RM nu prevad includerea cheltuielilor cu finantarea in costul stocurilor
Asus писал(а):Deaceaa si am mentionat ca depinde de stipularile contractului de credit.
Poate eu ceva nu inteleg. Dar, SNC 2, permite 17. În unele cazuri prevăzute de S.N.C. 23 "Cheltuielile privind împrumuturile", cheltuielile privind creditele şi împrumuturile se includ în costul stocurilor de mărfuri şi materiale.
Dstra Dle Afex, ce credeti de p.17 Al SNC2?
Multumesc anticipat!
andrei писал(а):AFEX писал(а):Asus: Aceasta este opinia mea, la general... Daca este mentionat strict pentru marfa/produsul/materia X, atunci se includ in cost.
nu pot fi de acord cu opinia pe motiv ca atit SNC cit si CF al RM nu prevad includerea cheltuielilor cu finantarea in costul stocurilorAsus писал(а):Deaceaa si am mentionat ca depinde de stipularile contractului de credit.
Poate eu ceva nu inteleg. Dar, SNC 2, permite 17. În unele cazuri prevăzute de S.N.C. 23 "Cheltuielile privind împrumuturile", cheltuielile privind creditele şi împrumuturile se includ în costul stocurilor de mărfuri şi materiale.
Dstra Dle Afex, ce credeti de p.17 Al SNC2?
Multumesc anticipat!
SNC 23 prevede posibilitatea includerii dobinzilor in valoarea stocurilor, acestea fiind atribuite la active calificate, in cazurile cind ele necesită o perioadă îndelungată de creare şi pregătire spre utilizare, conform destinaţiei, sau spre vînzare (de exemplu, vinurile brute aflate în proces de maturaţie şi destinate pentru fabricarea vinurilor de calitate superioară, a şampaniei; distilatul destinat fabricării divinului, lichiorului, etc.). In componenţa activelor calificate nu se includ stocurile de mărfuri şi materiale produse în procesul activităţii ordinare a întreprinderii sau obţinute în cantităţi mari în mod repetitiv în cursul unei perioade scurte de timp. Prevederi similare se contin si in IAS 23.
Codul fiscal prevede capitalizarea dobinzilor aferente mijloacelor fixe si doar pe parcursul perioadei de pina la punerea lor in functiune.
Corectati-ma, daca am incurcat ceva
Вернуться в Общие налоговые вопросы
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2
|
|