Dacă s-a creat o astfel de temă, o sa pun şi cele 5 copeici ale mele
Sunt de acord cu Galina şi Korn, însă cîteodată se mai întîmplă şi cazuri de luare pe sub picior a unui "noviciok". Sunt cazuri cînd noviciok-ul din necunoaştere sau are puţină experienţă despre "poreadka" de discuţii (formulări de întrebări, reacţii la unele răspunsuri ale unor membri "iuţi"), la fel sunt şi cazuri cînd noviciok-ul din atitudine necolegială sau chiar cu rea-voinţă exprimă întrebări şi comentarii.
Eu sunt de părere că aceste cazuri (cît despre profi orgolioşi cît şi noviok-ci fără cultură) sunt mai degrabă nişte excepţii şi majoritatea e destul de normală (dacă pot spune aşa) şi echilibrată.
Personal, ce pot spune despre primele mele mesaje, am avut "norok"-ul ca la primele mele întreb[ri aici să dau de AFEX, cu o reacţie în stilul său. Eu, citind forumul de mai mult timp (însă nu postam) eram la curent cu reacţiile majorităţii membrilor şi am reacţionat şi eu cu sarcasm, umor şi desigur cu mulţumiri pentru răspunurile acordate.
Pe de altă parte, pot înţelege şi unii începători, care absolvind facultatea (unde mai mult se zubreşte decît se pregăteşte pentru lucrul practic de după absolvire) a început să ducă de unul singur contabilitatea unei firme. Respectiv, la început acestuia îi este greu să se orienteze în organizarea corectă a întregii contabilităţi, neavînd pe cineva care să-l ajute la început în simple proceduri organizatorice.
În aşa cazuri reacţia unor "profi" poate să nu fie înţeleasă corect şi să fie preluată ca drept batjocură (poate e prea dur spus).
În orice caz, dacă este prezent simţul umorului la ambele părţi (cel care cere ajutor şi cel care oferă răspunsuri), atunci totul e OK şi pozitiv pentru toţi.
Peace