Metoda mea de lucru:
1. dupa ce am fost la fisc, am semnat contractele, am facut utilizatorii pentru director, contabil si am primit discurile
2. instalam motorul java (care este necesar pentru autorizarea declaratiilor)
JAVA. copiem fisierul pe PC, instalam by default, fara setari, fara nimic, asa cum este.
3. instalam programul Daemon Tools Lite (nu recomand altele, deoarece acesta este gratuit si are suport la limba engleza, rusa, romana)
Daemon tools. dupa ce se instaleaza, jos linga ceas trebuie sa apara o iconita rotunda cu un fulger desenat, iar in My computer trebuie sa apara inca un disc (F,G)
4. apasam clic dreapta pe DT, este optiunea Create image (создать образ). punem in dvd-rom discul cu cheea (pe rind director, contabil), dam denumirea la fisier de ex. firmaABC-director, salvam undeva pe disc imaginea si asteptam. apoi repetam procedura pentru celelalt disc, cu denumirea de ex. firmaABC-contabil. dupa aceasta pe hard disk trebuie sa avem 2 imagini virtuale, unu pentru director si unu pentru contabil.
discurile fizice pe care le-am luat de la fisc le ascundem undeva (eu le-am pus in mapa cu contractu sa nu le caut pe urma) si am uitat de ele

5. incepem lucru cu Declaratia Electronica (se recomanda Internet Explorer, insa in Firefox am facut toate operatiunile fara probleme). Deschidem
DE, ne logam pe site, deschidem declaratia electronica. automat, jos, linga ceas (daca a fost instalata java), apara o iconita - patratel cu o ceasca de cafea desenat pe el. aceasta inseamna ca java e instalata si lucreaza
6. dupa ce suntem gata sa semnam declaratia, jos, la iconita cu Daemon Tools, apasam Click sting, alegem discul virtual creat mai devreme si facem mount (монтировать)
REMARCA! trebuie sa fie pus discul ce corespunde cu utilizatorul logat pe site, adica daca s-a logat cu director, atunci trebuie sa fie incarcat si discul virtual de la director. in caz contrar va aparea eroare.
daca totul a fost facut corect, primim mesaj ca declaratia a fost semnata cu succes.
7. pe site iesim din utilizatorul director si intram sub utilizatorul contabil. schimbam si in Daemont Tools discul cu cheia de la contabil. dupa ce au fost aplicate ambele semnaturi, le transmitem la operator
poate prima data va fi mai complicat, ulterior, deja e mai simplu. sper ca ghidul va fi util tuturor